Към 14:00-15:00 часа силна гръмотевична буря с градушка се образува над района

...
Към 14:00-15:00 часа силна гръмотевична буря с градушка се образува над района
Коментари Харесай

Порои и гръмотевични бури удариха сериозно части от страната /видео/

Към 14:00-15:00 часа силна гръмотевична стихия с градушка се образува над региона на Мездра, Враца, Ботевград и Троян.

 



Пътят за Враца, малко след автомагистралата за Ботевград, е наводнен. Локалното наводнение има и в Сливница.

 



 

Припомняме, че през вчерашния ден имаше мощни стихии в Монтанско. В Берковица обявиха бедствено състояние, след като потоп наводни десетки къщи. Водата отнесе коли, а пътища са разрушени.

 

А поданици на монтанското село Клисурица бяха евакуирани заради сериозно високи равнища на локалния язовир. Близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон - Враца се включиха в дейностите по превъзмогване на последствията от наводнението.

 

До среднощ преваляванията ще спрат, а облачността над доста региони ще намалее, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

 

В сряда още веднъж ще има нараствания на облачността, по-значителни към и след обяд. На места, основно в западната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Без превалявания ще остане около Дунав. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

 

Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 23°. Жълт код за обилни дъждове и гръмотевици е разгласен единствено за две области в сряда - най-силно засегнатите Монтана и Враца, сочи прогнозата за времето. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР